Akrylmåleri i temat Speglingar

Efter att ha varit på Göteborgs Konstmuséum förra veckan och fyllda med inspiration fick vi börja på våra akrylmålningar denna veckan.

Målningens motiv ska vara inspirerat från ordet “Speglingar” som vårt tema handlar om under höstterminen. Vi får lov att tolka det hur vi vill men vi måste ha med minst en människa i bilden. Eftersom vi även jobbar med människor detta året.

I början av terminen fick vi göra en lite brainstorm där vi fick göra snabb skisser av idéer vi till vår kommande tavla. Så många har längtat efter att få komma igång.

Stämningen i ateljén har varit positiv och glad. Alla har jobbat på flitigt i sin egen takt och varit väldigt fokuserade på sin tavla, men man kan ibland se dem gå runt ateljén och kolla nyfiket på vad dem andra målar och ge positiv feedback. Vi får mycket inspiration från varandra och det känns väldigt tryggt att kunna be någon om råd utan att behöva oroa sig själv för att bli helt förkrossad.

bild från bildateljen

Koncentrerat i ateljén

På måndagen fick vi börjar göra ett par skisser och collage från tidningar för att få igång vår process och planering kring tavlan.

Sedan på tisdagen fick vi börja skissa på vår tavla och dem som hann fick även börja måla. Sedan har alla målat nonstop ända fram tills fredagen förra veckan.

Alla har tolkat temat helt olika sätt och det är kul att se hur alla har tänkt olika. Man blir mycket imponerad på vilka idéer ens klasskompisar fått och se vilka vinklar de har sätt temat på. Ibland undrar man varför man själv inte tänkt så?

Alla har vi haft både våra hinder och framgångar denna veckan. Vissa har kommit längre än andra men man kan se tydligt hur alla blir bättre och bättre. Alla ser vi fram emot att se slutresultatet av våra tavlor.

Linda Fagrelius, Bild&Konstlinjen

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Bild- och konstlinjen, Elevröst, Kursinnehåll, Löftadalens folkhögskola och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *