Antagningarna i full gång!

Om du har sökt in till Bild&Konst Distans så sitter du säkert och biter på naglarna nu, så jag vill berätta lite om antagningarna går till och varför det är så viktigt att du kollar din mejl.

Om du inte hann med att få in din ansökan till första maj så har du tid ännu en stund – vi har ansökan öppen fortfarande. Så skynda på!

Var förberedd

Oavsett var du har din ateljé – så behöver du ha koll på det digitala. Just nu bjuder vi in alla som vill gå utbildningen på intervju. Vi börjar med de som sökt till heltiden och vi börjar med de som faktiskt svarar på mejlen och ger oss en tid när vi kan talas vid på Skype. Inte alla läser mejlen tyvärr, så de får vänta lite till. De som vill studera på halvtid fyller på de platser som vi har ”över”. Det blir ungefär 50/50 i gruppen.

Det är lättare att komma in om du har läst på om utbildningen och faktiskt kan berätta för intervjuaren på vilket sätt du har fått den kunskap du behöver för att fylla våra kriterier. Om du vet vad kursen innebär innan du söker är det bra. Det viktigaste är nog att faktiskt kontrollera din mejl och bestämma tid för intervju. Ibland hamnar vår e-post som skickas från SchoolSoft i skräpkorgen, så kontrollera den också.

Andra och tredje vågen

Du kanske inte kommer med precis nu i första vågen. Vi har ca 37 som har sökt och det är kanske 20 som jag kontaktar i början. Då behöver du veta att det är inte kört för det. Alla har precis två veckor på sig att bestämma sig om de vill ha sin plats eller ej. Under den tiden så bokar jag några intervjuer till så att jag har några på lut för de som tackar nej till sin plats. Vi kan ha två vågor innan vi går på semester i slutet på Juni.

Hoppet

Det finns fortfarande en chans att komma med på kursen. Vissa som har sökt kommer in på en annan kurs och vill hellre gå den och lämnar återbud under semestern. Då kontaktar vi de som står på tur under sommaren eller precis innan skolan börjar.

Så behåll hoppet om det här verkligen är den utbildning du vill gå. Både hoppet och ansträngningen kan betala sig.

Precis samma sak gäller med konsten; det kan vara mycket ansträngning för att skapa maximal utdelning – om du har den ihärdigheten så passar du in på utbildningen!

Brita Wanngård, Kursansvarig för Bild&Konst Distanskursen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *