Återträff och workshopar

Snart är det dags för Återträff igen. Du som har gått på Löftadalens folkhögskola är välkommen tillbaka för att träffa gamla klasskompisar och lärare och för att gå en workshop eller två.

Blänkare på Instagram

I år har deltagarna på Bild- och konstlinjen fått önska workshopar och de har önskat Action painting och Fingermåleri.

Action painting 10.30 – 12.00

Action painting är en konststil där konstnären droppar, häller, stänker, gestikulerar, skrapar, trycker — ja gör ganska mycket måleri utan att använda pensel. Vi späder ut akrylfärg och målar med allt utom pensel på grovt papper eller kartong.

Kända konstnärer som har hållit på med Action painting är ex. Jackson Pollock.

Fingermåleri 13.30 – 15.00

Det finns konstnärer som jobbar med fingermåleri med olja, men vi provar med något som är lite billigare: Redi-Mix eller akrylfärg. Vill du måla med olja, ta med dig egen oljefärg men välj den vattenlösliga varianten, du får en pannå från mig.

Iris Scott är en amerikansk konstnär som jobbar med den här tekniken:

Verkar det inte roligt?

Vi börjar tidigare än vad dagen börjar – och om du vill veta mer om programmet och hur du anmäler dig går du till skolans webbplats och den digitala anmälan där. Mer innehåll och workshopar kommer att dyka upp där så småningom. Du har till torsdagen den 2 november på dig att anmäla dig! 

Nu hoppas jag att du är på G för att lära dig något nytt! Ska du vara med på workshoparna så behöver du se till att du har målarbyxor med dig. Målarrockar finns, men men… teknikerna är kanske inte helt ”rumsrena”… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *