Bild – och konstlinjen på distans för mig

Vad innebär studera på ”Bild – och konstlinjen på distans” för mig? –  Ja, att starta dag från kaffe på soffan i kattens sällskap. Och i lugn och ro då rullar hela dagen i skapande…

Nadzeya i ateljen

Att studera på distans handla om att skaffa rutiner när jag helt fri, och kontrollera processen själv, justera, värdera och göra på så sätt och tider som passar just mig.

Jag har fick en trygg start i mitt skapande, och lärt mig att inte stressa och satsa inte bara på resultat. Tack för det våra lärare Vivi och Brita!

Under årets resa har jag  provat, hört om, och läst om många tekniker och fick så mycket idéer, så ett blogginlägg är inte tillräckligt :).

Konstnärliga processer

Jag vet nu hur känns det att jobba med akryl, olja, kritor och bland annat även rita med kaffe! För mig handlar kursen om att experimentera och söka. Och jag visste inte om det förut men det älskar jag!

Jag hade rädsla förut  framför vita rena papper, men nu vet jag massor trick hur man kan börja rita och ha kul, samt hur man hittar inspiration.

Ansikten – processer

Varje uppgift byggdes så att man utvecklar tema, ide och teknik. Efter varje uppgift fick jag massor av frågor och tankar, som stimulerar att söka och prova vidare. Det är bra, eftersom jag vet i vilken riktning att gå, och hur jag letar och finner inspiration och verktygen jag behöver.

Önskar alla inspiration och soliga dagar!

Nadzeya Gustafsson, deltagare på Bild- och konstlinjen distanskursen

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Bild- och konstlinjen distanskursen, Elevröst och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *