Karin berättar om Bild- och konstlinjen på distans

Nu har turen kommit till oss distanselever att skriva var sitt inlägg här i bloggen.

När jag ser tillbaka på tiden som gått sedan starten, ser jag hur mycket vi gjort. Det har varit en fantastisk tid, både träffarna på skolan och arbetet hemma i min egen ateljé.

Fördelen med att gå en distansutbildning i konst och bild tycker jag är att jag får en vana att vara kreativ och skapande i min vanliga hemmiljö, inte bara när jag befinner mig i skolmiljö. Chansen är då stor att jag fortsätter mitt skapande arbete även efter utbildningens slut. Det ser jag som en enorm fördel, att bli van att vara en självständig konstnär som kan driva mig själv framåt. Och så underbart det är att ha en egen ateljé hemma! Älskar att gå in där! Känna doften av färger och veta att här kan jag jobba ifred och utan att behöva plocka undan. Såhär vill jag alltid ha det!

I oktober hade vi några veckor med temat “Spegla musiken i ett berättande”. Vi skulle välja ut vår favoritmusik och sen måla spontana bilder till varje låt. Detta arbetssätt var nytt för mig och så kul och lättsamt! Låta musiken inspirera till bilder och sen se vilken berättelse som vill “träda fram”. Så skönt och befriande att följa flödet och inte planera en massa. Fritt från prestationskrav!

Ur dessa bilder kom en berättelse om en fängslad man som på olika sätt fann en väg till att bli fri och handlingskraftig igen.

Denna arbetsmetod kommer jag att fortsätta med då och då framöver, som ett härligt komplement till andra sätt att skapa bilder på.

Just detta att vi har fått pröva många olika sätt för att komma igång att skapa bilder på är jag väldigt glad för! Det är en skatt att ha med sig framöver!

foto på deltagare på bild- och konstlinjen

Karin T på Bild- och konstlinjen på distans

Karin Torstensson, Bild och konstlinjen distans

Det här inlägget postades i Bild- och konstlinjen, Kursinnehåll, Löftadalens folkhögskola och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *