Distanskursens slututställning våren 2018

Nu närmar sig året sitt slut och under ett år har följande deltagare upptäckt nya sidor hos sig själva under tiden de har tecknat, målat eller på annat sätt skapat sig igenom läsåret på Bild- och konstlinjens distanskurs. Låt oss presentera distanskursens slututställning.

Rickie Krekula

Instagram: https://www.instagram.com/rickie_krekula/

e-post: rickie.krekula@gmail.com

Gunilla Sandberg

Jag började att måla genom att gå kurser i akvarellmåleri och tycker att det är härligt att se hur vattnet och pigmenten flödar och blandar sig. För några år sedan fick jag höra talas om kurser på Öland i Vedic Art, ett mer filosofiskt sätt att se på skapande-processen. I Vedic Art finns inget rätt eller fel, så där fick jag utlopp för min kreativitet, mitt experimenterande och  det fria skapandet.

I mina bilder kommer det ofta fram människor och ansikten, därför valde jag som Kua-projekt (konstnärligt utvecklingsarbete) på Löftadalen, att arbeta mer medvetet med ansikten

Kontakt: e-post gsandberg7@gmail.com

Nadzeya Gustafsson

Jag är en absolut nybörjare i teckning och konst men har skapat så länge jag kan minnas.

Det finns inte någon favorit teknik än så länge utan jag provar på och undersöker möjligheter. Jag gärna blandar allt ihop och tittar vad som händer. En del av mig är mycket inspirerad att rita människor. Och en annan del av mig har ett brinnande intresse till fantastiska varelser och magiska inslag.  

epost: nadzeya-gustafsson@outlook.com

instagram: nadzeyagustafsson

Karin Torstensson

Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas, i vuxen ålder främst i akvarell. Under mitt läsår på Konst- och bild distans har jag upptäckt akrylfärgen. Så roligt och lekfullt! Jag gillar speciellt att måla människor.

Ljuset i bilden och att färgerna skall lysa är viktigt för mig, och även att förmedla någon slags känsla eller stämning.

e-post: karin.torstensson@hotmail.com

hemsida: www.ateljegredelin.se

Lena Brolin

Att skapa har för mig alltid varit terapi. I fyrtioårsåldern fick jag diagnosen bipolär sjukdom, och först då förstod jag varför mina känslor böljade så extremt som de gjorde. I mitt målande och skrivande kan jag lätta på locket till min inre emotionella tryckkokare, och det gör mig mer stabil i mitt mående. Därför tycker jag om att försöka få fram så mycket av mitt känsloliv som möjligt i mitt skapande.

e-post: karnhusetivarberg@gmail.com
instagram: @brolinlena

Josefina Bergkvist

Jag gillar det enkla i blyerts, det hårda i tusch och det mjuka i akvarell. Favoritmotiv är människor och framför allt porträtt. Med min konst vill jag förmedla känslor, väcka tankar och beröra. Barn ligger nära mitt hjärta och därför finns ofta barn med i mina tavlor.

Under detta läsår har jag hittat tjusningen i akrylens operfekta och ruffa känsla, vilken jag vill fortsätta att utveckla framöver. När jag vilar från mitt måleri blir det en och annan mandala och zentangle.

epost: josefinabergkvist@gmail.com

instagram: @alltdetfinaste

Webbplats: https://alltdetfinaste.com/ 

Eva Saarinen

Jag har aldrig skapat så mycket som detta underbara år. Jag är fortfarande nyfiken på allt och har ingen favoritmetod. Akryl och tusch har gett mig de största kickarna hittills. Akrylen utmanar med alla fantastiska färger och tuschen kastar en i den svartvita världen. Jag har mycket bilder i mitt huvud som vill ut på papper, dukar mm. Här är några av dem.

epost: e_saarinen@hotmail.com

Anna Stenkula

Efter flera års uppehåll har jag under det här året fått en möjlighet att utforska mötet mellan färg, form och linjer för att söka efter mitt personliga uttryck med bl.a. teckning, collage, akryl- och oljefärg, keramik och skulptur. I collografi har jag kunnat förena flera olika teknikers språk och där har jag till slut hittat ett lekfullt sätt att förhålla mig till den skapande processen.

 

epost: anna@stenkula.com

Madeleine Ekman Boldizar

Skapande i skiftande former har alltid varit en del av mitt liv även om det tagit sig olika uttryck. Idag arbetar jag främst med grafik, bild, keramik och silversmide. Bild har efter det här året på skolan fått en särskild plats i mitt hjärta.

Jag älskar glada färger och för mig nya material såsom akryl, akvarell och olja ger mig möjlighet att utveckla den biten. Ser nu fram emot en period där jag med penseln kan formulera alla bilder jag går och bär på. Målar gärna frukt, blommor och landskap i kombination med annat. Jag är även fascinerad av grafiska tryck och lägger en hel del tid på det i Marks konstgrafiska verkstad.

E-post: madekbo@gmail.com

Emma Bonath

Emma Bonath

Jag tecknade och målade under hela min barndom och gick Estetisk linje på gymnasiet. När skapandet fylldes med mer och mer prestation tappade jag mycket av det. Med utbildningen på Löftadalen har jag hittat tillbaka till glädjen och lekfullheten. Jag tycker om att teckna av, särskilt djur och natur “fångade” med kameran. Men jag har hittat en lust i att återge mer av mina känslor med meningsfulla budskap, som i ”Ignorance is bliss”, och även måla mer spontant som med modellmåleriet.

Cerefie Byrge

Verkligheten som genom ett minne. Så skapas oftast mina verk. Det var så min första tavla blev till i slutet av 2014. Verkligheten tog tag i minnet och jag var tvungen att få det ur mig. Jag är glad över att jag tog penseln, akvarellerna och duken och gjorde det. För idag är målandet ständigt närvarande hos mig. Det är en plats där jag kan jobba själv och göra något som bara utgår ifrån mig.

Men själva skapandet har varit hos mig alltid. Jag har ett starkt behov av att skapa och att få uttrycka mig kreativt. Bild, text, musik, dans. Och jag för gärna ihop dom olika elementen – som går att se i Livet på känsla- Ritual.

Maria Lundby har gjort den fantastiska fiskanimationen. http://marialundby.se/

Cerefie Byrge – Hemmatrygg

E-post: cerefie.byrge@gmail.com

Instagram: cerefieart

Instagram: televotemusic