Distanskursens slututställning – Galleri 19

Nu närmar sig skolåret sitt slut och under ett år har deltagarna på Bild&Konst Distans upptäckt nya sidor hos sig själva under tiden de har tecknat, målat eller på annat sätt skapat sig igenom sin utbildning.

Låt oss presentera distanskursens slututställning. Välkommen!
(Den här sidan innehåller många bilder och tar en stund att ladda.)

foto från utställningen

Josefina Bergkvist

Med mitt konstnärskap vill jag bidra till att människor saktar ner, stannar upp & låter sig bli berörda.

Med min konst vill jag ge en röst åt de som inte själva kan tala. Främst handlar det om att lyfta fram barns perspektiv på olika sätt. Barn finns omkring oss, men vi ser inte alltid världen genom deras ögon & vi bär alla ett barn inom oss som är fyllt av både minnen & känslor.

Jag växlar mellan olika material beroende på vilken känsla jag är ute efter & vad jag vill förmedla i en målning. Från skissaktigt i blyerts & tusch till det skira i akvarell & det krämiga i olja & akryl. Ibland arbetar jag med dessa var för sig & andra gånger kombinerar jag olika material & tekniker.

Några av målningarna tillhör en bildserie jag valt att kalla:  ”Det bortglömda folket”, som handlar om barnen.

Galleri – klicka på bilderna

Lena Brolin

Lekfullheten är mycket viktig i mitt skapande. Det är själva glädjen i skapandeprocessen som lockar mig. Och även utmaningen att i konsten få möjlighet att röra mig utanför de sedan tidigare upprättade ramarna. Det är en spännande process som leder mig in på nya spår, in i nya tankebanor och ut på outforskad mark. Konsten är ett äventyr i det inre och i det yttre som jag aldrig kommer att tröttna på.

Lena Brolin med Blomjesus

Återbrukstanken går som en röd tråd i mitt konstnärskap. Jag slänger väldigt sällan något material, vare sig det är färg, papper eller det många skulle kalla skräp. Allt kan bli något, omvandlas och få ett nytt liv. Och ofta kan ett material i sig ge mig inspiration till ett helt nytt verk

Du kan hitta mig på:
www.facebook.com/lena.brolin.3
www.instagram.com/brolinlena/
www.karnhusetivarberg.bloggo.nu

Galleri – klicka på bilderna

Cerefie Byrge

Jag är på äventyr varje dag, hela tiden vill jag upptäcka något nytt. Det finns ett lugnt lunkande i mitt konstnärskap, samtidigt som mitt tålamod inte alltid räcker och då vill jag att allt ska gå fortare. Men på min vandring, när jag lunkar finns det tid för att ta raster, njuta, leka, upptäcka, utforska, uppleva processer och möten och människor. Jag kan med hjälp av vandringen, lunkandet, konsten vara stabil och stå med fötterna på jorden, vara grundad och det gör mig trygg.  Konsten är känslostyrd, jag låter inte tradition, tekniska begränsningar och material stå i vägen för mitt skapande.

Jag jobbar med olika tekniker och utforskar olika typer av uttryck.
Just nu studerar jag Bild- och konstlinjen på Löftadalens folkhögskola, en distansutbildning på halvfart under ett år.

Du hittar mig på Instagram: https://www.instagram.com/cerefiebyrge/

Galleri – klicka på bilderna

Triptyk i akvarell

”Vardag”, Triptyk i Akvarell – Cerefie Byrge

Linda Fagrelius

Jag har alltid älskat karaktärer och historier. Vad som helst som kunde få mig för ett ögonblick att glömma verkligheten och verkligen känna att jag befann mig i sagan. Det är den känslan jag strävar efter. Jag har sedan tidig ålder själv skrivit och skapat min egna karaktärer och berättelser så jag har aldrig riktigt haft problem med att veta vad jag vill visa med min konst. Utan problem har varit hur jag ska visa det och att våga ta det steget. Detta är dock något jag arbetar dagligen med och kan behöva den där lilla knuffen ibland att våga.

När jag målar eller skriver så har jag ofta en idé om vad jag vill göra men i slut har jag gjort något helt annat. Jag tycker det är ganska skönt, för jag har märkt att ifall jag låser mig vid en idé och inte låter den utvecklas så blir jag frustrerad och får lätt ångest över att det inte blir exakt så som jag föreställt mig.

För mig har aldrig riktigt budskapet  varit det som är viktigaste utan resan dit är vad som driver mig.

Du hittar mig på Instagram: @littlemissartqueen

Galleri – klicka på bilderna

Erica Forsman

Det som driver mig i mitt konstnärskap är känslan av total närvaro. Kan jag få dig att stanna upp i nuet ett ögonblick så har jag gjort mitt jobb som konstnär.

Jag vill visa dig skönheten i det ofullständiga. Mina bildverk är väldigt personliga då jag utgår till stor del från minnen, antingen mina egna eller återberättade. Att lyssna och få ta del av någon annans minnen är bland det finaste jag vet. Jag inspireras av att minnen är ofullständiga och din unika väg till nuet.

Kontraster fascinerar mig och jag behöver tappa kontrollen för att släppa kreativiteten fri. Genom att experimentera med tryck blir slumpen min bästa vän. Jag behöver också omväxling i mitt skapande så det kan bli allt ifrån att jag målar med akryl, tusch, trycker, broderar och syr på maskin.

Du hittar mig på på min webbplats forsmansart.se samt på Instagram under @forsmansart  – följ mig där!

Galleri – klicka på bilderna

Anki Grip

Att få upptäcka och utveckla nya kreativa sidor är fantastiskt. Jag har fotograferat i många år men nu med målandet har jag så mycket mer att leka med. Jag drivs av själva skapandet och jag fascineras både av idén, processen och resultatet. Att få uttrycka mig konstnärligt hjälper mig att upptäcka mig själv och också att våga synas och ta plats i världen. Därför är det jag gör också viktigt att visa för andra.

Mina favorittekniker är att måla med akryl med allt utom pensel, att göra plantryck med enkla medel, att jobba med kritor som conté och oljepastell. Jag använder canvas, mullbärspapper, akvarellpapper och vanligt skisspapper. Ibland målar jag även på gamla tapeter.

Här kan du följa mig:

Galleri – klicka på bilderna

Hanna Haraldsson

Jag har ännu inte funnit en teknik eller uttryckssätt som jag känner är mitt eller som jag vill hålla mig till. Jag känner mer att det är idén eller konceptet som ger förutsättningarna för vilken teknik eller vilket uttryckssätt som behövs eller som är mest effektivt för ändamålet.

Jag vill skapa någonting som kan bredda tankar, ge nya perspektiv och som kan utmana mitt eget sätt att tänka. Om jag inte utmanar mig själv med idéer eller tankar så kan jag antagligen inte heller utmana någon annans sätt att se.

Galleri – klicka på bilderna

 

Anna Johansson

Min drivkraft som konstnär är att bättre förstå mig själv och min omvärld, med hopp om att även kunna bidra med en pusselbit till andra människors tankar och funderingar. Jag vill att min konst ska beröra och skapa förändring i det lilla – för att det stora som är livet ska bli mer begripligt.

E-post: anna.konst.fhsk@gmail.com

Galleri – klicka på bilderna

foto på triptyk

Dagdrömmar, Akryl – Anna Johansson

Dillan Varg Jonsson

Ända sedan jag var liten har jag alltid haft fler låtsaskompisar än riktiga. Jag vävde hela universum i mitt lilla huvud, fulla av äventyr, historier, och karaktärer. När det tillslut inte fick plats längre utan att få mitt kranium att knaka och eka, satte jag penna till papper, och jag har inte slutat än idag.

Jag har en evig fascination till det mörka och makabra. Till tabu, konflikt, våld, ockultism och sex. Världarna jag skapade som liten har vuxit och mörknat till en post-apokalyptisk värld full av monster, politisk kontrovers och förfall. Genom mitt rika inre liv har jag skapat en spegelhus-spegel som jag riktar tillbaka mot den yttre världen. Ställer saker på sin spets, ger det klor, vassa tänder och en osläckbar törst för blod.

Jag gör konst för att uttrycka mitt hat mot samhället, människan och mig själv.

Kontaktinfo

Galleri – klicka på bilderna

Jorunn Karlsson

Bildkonst och arkitektur är de konstformer jag verkar inom. Via min konst vill jag bjuda in betraktaren till en specifik stämning, rumslighet eller värld.

Jag tycker allra mest om att skapa bildvärldar bestående av små, små detaljer och motiv som är fantasieggande.

Kontakta mig på jorunnskonst(a)gmail.com

Galleri – klicka på bilderna

Solveig Lind

Min önskan är att förmedla och förstärka det som jag uppfattar som vackert och som ger mig en skön känsla. Att måla bilder från mitt fotoalbum är ett sätt att berätta min historia och förtydliga bilden av mig själv. När andra ser mina bilder vill jag att de väcker intresse för vad minnen, gemenskap och relationer betyder i livet.

Jag finns på Instagram: @solveigsatelje

Galleri – Klicka på bilderna

Sofia Lindblom

Konstskapandet för mig är att ge uttryck för det ordlösa tillstånd jag saknar förmågan att uttrycka på annat sätt. Det kan handla om en inre längtan som jag vill förmedla i bildens uttryck eller om personliga insikter.

I mina målningar är det andliga perspektivet nästan alltid med. Det är viktigt för mig att utveckla mina bilder så de är så ”sanna” som möjligt i det jag vill förmedla. Varje färdig målning blir såväl en personlig inre resa som en resa in i skaparvärlden med alla fantastiska möjligheter att utforska nya färger och kreativa tekniker.

Jag hämtar min inspiration från naturen och den inre världen. Även andras konst väcker min skaparlust.

För tillfället målar jag mest i akvarell. Jag tycker om det lätta och transparenta i akvarell. Hur ljuset och färgerna byggs upp genom olika skikt. Jag tycker även om att arbeta med akryl och olja, färger som kan skapa mer struktur och djup.

Genom mina målningar vill jag inspirera och väcka nyfikenhet till den inre världen. I det inre hittar jag min kreativitet och glädje i skapandet. Det är viktigt att gå genom livet med ett öppet hjärta och bli inspirerad. För mig är det att uttrycka mig med hjälp av konsten.

Följ mig gärna på instagram om du vill se mer av min konst och kommande verksamhet: @hilta_ma_skaparkallan

Galleri – klicka på bilderna

Markus Lindholm

För mig handlar min kreativitet om möjligheten att skapa någonting utefter vad mina sinnen och tankar ger mig. Mina tekniska kunskaper ger mig sedan verktygen att förverkliga dem.

Jag är en mångsidig illustratör som brinner för att lära mig nya stilar och tekniker. Sen jag och min sambo grundade vårt illustrations företag AartWolf har jag bland annat skapat porträtt, logotyper, affischer, omslag samt hållt i tecknarkurser för barn och ungdomar.

Jag strävar alltid efter att bli bättre på vad jag gör, en evig jakt på självförverkligandet.

Du hittar mig på:

Galleri – klicka på bilderna

Expressionism, Studie i att uttrycka sig i färg, Photoshop – Markus Lindholm

Lotta Olsson

Att teckna, måla, skapa har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten var mina skolböcker fyllda med små krumelurer eller tokiga gubbar, för att inte nämna telefonblocket. På den tiden (inte så himla länge sedan) satt ju luren faktiskt fast i telefonen, som i sin tur satt fast i väggen. Det blev mycket tid för telefonklotter.

Skapandet blev ett behov och när jag så småningom hamnade på en arbetsplats där jag dagligen fick leda och stötta andra i deras skapande, hade jag hittat rätt, där fick jag utlopp för min kreativa sida.

Så småningom kände jag att det inte fanns tillräckligt med tid till mitt egna skapande, tog modet till mig och sökte Bild och konstlinjen på Löftadalen folkhögskola. Bland det bästa jag har gjort.

Att utmanas och få möjlighet att utforska nya material och tekniker gör mig lycklig, ger mig massor av inspiration och nya idéer.

Du hittar mig även på Instagram: @artofevalotta

Galleri – klicka på bilderna

Jessica Peterson

Med en fascination för människor och inspirerad av mina nära relationer skapar jag mina bilder, oftast i akryl men även i blyerts. Motiven blir ofta porträtt. Ett foto ifrån ett speciellt ögonblick utgör ofta förlagan till mina bilder. Jag utgår ifrån en grov penselskiss som sedan leder mig vidare i processen mot ett färdigt porträtt. I mitt måleri strävar jag efter ett fläckmåleri och en realism kombinerad med en förenkling av former. I konsten hittar jag ett flow som ger mig lugn i själen.

Du hittar mig på instagram: @ateljemodig

Du når mig även på: ateljemodig(a)gmail.com

Galleri – klicka på bilderna

Gunilla Sandberg

Jag gillar alla typer av konst från det fotografiskt avbildade till det abstrakta. Min egen konst hamnar mer inom den abstrakta sfären och där prövar jag gärna olika tekniker.

Jag vill att min konst ska beröra,  vackert eller fult, väcka en känsla, vara provokativ eller helst vara en grogrund för en diskussion.

Jag har målat Vedic Art i flera år och där fokuseras mer på processen än det slutgiltiga resultatet. Målet är inte preciserat från början, utan efter många irrvägar på färden, blir bilden klar.

Galleri – klicka på bilderna

Anna Stenkula

I mina bilder och skulpturer försöker jag fånga spännpunkter där linjer, form och färg möts. Att försöka skapa såna möten tvådimensionellt och tredimensionellt är för mig en utmaning och min drivkraft.

Jag önskar det är något i linjen, färgen, formen eller materialet som hittar till betraktarens känsla, att det vibrerar till och de ser och uppfattar dynamiken, spänningen, intensiteten som jag försöker fånga i mitt skapande. Eller kanske inte alls just det jag uppfattade som en spänning i skapandets stund utan att de hittar en annan känsla. Jag vill inte överföra något utan hjälpa till att väcka en känsla genom att se.

Idag med alla sociala medier och nätets utbud är det viktigt att man stannar upp och genom att SE låta en känsla få väckas och ta plats som inte levereras färdigförpackad. Upplevelsen och känslan skapas inom och med varje individs personliga referenser och blir på så sätt unik.

Galleri – klicka på bilderna

foto på bild

Träsk 1, Digitalt – Anna Stenkula

foto på bild

Träsk 2, Digitalt – Anna Stenkula

foto på bild

Micro-Macro, Digitalt – Anna Stenkula

foto på bild

Träsk 3, Digitalt – Anna Stenkula

Nora Tysklind

De bilder som är med i min digitala utställning är bilder som varit viktiga för mig under året, där jag kommit i kontakt med mitt egna uttryck. Under höstterminen arbetade jag med mitt egna projekt ”Vilse i växthuset” där jag gjorde barnboksillustrationer. Några av de bilderna finns här. Under vårens Konstnärliga Utvecklingsarbete lärde jag mig att arbeta med träsnitt och skapade ett antal olika tryck, och några av dem finns också med att se här. Jag har bland annat också målat abstrakta mönster, självporträttsserien ”Vardag” och växter.

Jag heter Nora Tysklind, är 23 år och bor i Dalarna. Jag har gått Bild och Konst Distans på heltid det här året. Samtidigt har jag jobbat deltid som fotograf genom mitt företag Akleja Fotografi.

Under året på Löftadalens folkhögskola har jag fått testa många olika tekniker och uttryck. Det jag fastnat mest för är akvarell, gouache och träsnitt, något som från början förvånade mig då jag brukar tilltalas av det snabba.

Jag har fått chansen att på heltid fördjupa mig inom konsten, och äntligen kunnat landa och hitta tålamod i de långsamma teknikerna. Jag hoppas att bilderna ger dig en chans att stanna upp i det långsamma du med.

Du hittar mig här:

Galleri – klicka på bilderna