Gunillas projektarbete: Unika människor

Jag har förmånen att ha blivit fritidsnjutare och har då fått tid att ägna mig åt att måla och gå kurser. Titeln på det här projektet passade mig, då jag under mina yrkes-verksamma år har arbetat med barn och ungdomar.

Utgångspunkt projektarbetet

Utgångspunkten för mitt projekt är ett uttalande av Björn Ranelid och årets motto för musikhjälpen.

Björn Ranelid:

Det finns bara ett unikt exemplar av varje människa, så vi måste ta hand om varandra. Kram till Er alla unika människor

Musikhjälpen :

Alla har rätt att funka olika.

Processen

Eftersom uppgiften var att vi skulle göra en serie bilder gjorde jag en triptyk. Det kändes naturligt, då min utgångspunkt innehåller 3 tydliga delar. Jag gjorde några snabba skisser och sedan började jag måla.

Jag grundade 3 dukar med akryl i olika färger och sedan målade jag med 3 färger och vitt, Burnt sienna, yellow ochra och Cyan primaire (Daler Rowney  System 3).

Bilderna

Varje människa är unik.

bild på kvinnohuvud - unik

Varje människa är unik

Alla har rätt att funka olika.

Bild på pojke som cyklar

Alla har rätt att funka olika

Hen på cykeln, som stegrar sig, får symbolisera en protest mot alla krav som ställs på oss människor.

Vi måste ta hand om varandra.

bild på grupp av unika människor

Vi måste ta hand om varandra

Reflektioner kring arbetet:

När den slutliga idén slog rot gick arbetet framåt. Jag famlade i början med en annan idé, som tog tid från det slutliga arbetet. Att jobba med en begränsad palett är kul men samtidigt utmanande. Jag tycker att det är svårt att arbeta i akryl när det blir många små detaljer. Kanske skulle jag ha valt ett större format.

Temat ´´Vara människa´´ väcker många tankar och många spännande frågeställningar, som vi alla unika människor har olika svar på.

Gunilla Sandberg:  Deltagare på Bild- och konstlinjen – Distanskursen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *