Jessicas projekt – Små ögonblick och stora känslor

Att vara människa innebär att uppleva många olika typer av känslor. Det är att få den fantastiska chansen att få vara med om avgörande ögonblick och de verkligt stora känslorna. Ett sådant ögonblick som när ett barn föds.

I mitt projekt ville jag beskriva de omvälvande känslor som uppstår i samband med att man blir förälder. Jag ville gestalta den djupa kärlek och speciella relation som uppstår mellan en mamma och ett litet liv som just kommit till världen. I små ögonblick finns så stora känslor.

Inspiration till projektet ”Små ögonblick och stora känslor”

När jag startade upp med det här projektet så hittade jag den här dikten. Den inspirerade mig under processen  och i skapandet av mina teckningar.

”Din blomsterlätta andning får
ett sömnigt rofyllt ljud.
Mot mina läppar i ditt hår
känns pulsen i din hud.
Som bundes vi ihop igen
av samma blodets ström
och vilade tillsammans än
i samma dunkla dröm.
Därutanför finns världen
dit även du skall gå
men livet håller än en tid
en kupa kring oss två.”

– Friedel Kjell

Jag tog också hjälp av foton när jag gjorde mina skisser. Jag hade först tänkt att skapa målningar i akryl, men ändrade mig sedan. Slutligen bestämde jag mig för att teckna eftersom jag tyckte att det var en teknik som skulle lyfta fram det sköra och ljuva hos barnet på ett fint sätt.

Reflektioner

Under det här projektet har jag lärt mig att bli mer tydlig mot mig själv med vad jag vill säga med min bild för att sedan försöka uttrycka det. Jag har också lärt mig att reflektera kring olika tekniker och att göra medvetna val. Det var också spännande och lärorikt att jobba med två bilder samtidigt i en diptyk.

Jessica Peterson, deltagare på Bild- och konstlinjen, halvtid på distans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *