Konstnärligt utvecklande på Bild- och konst Distanskursen

Så härligt att åter arbeta med min konstnärliga sida. Tecknandet och målandet har mer eller mindre legat på is sedan tonåren så jag kände mig väldigt ringrostig och stapplande i början av utbildningen. Studierna på Bild- och konstlinjen har fått mig att fokusera mer på det konstnärliga och nu ägnas dagarna verkligen till att realisera en massa kreativa idéer som legat och grott på alla möjliga fronter.

Studier på distans fungerar väldigt bra, fastnar jag är det bara att prata med Vivi eller Brita så får man tips och uppmuntran till att komma igång igen. Det där med ett vitt papper är ju inte alltid så lätt i starten har jag märkt. Ibland kan jag dessutom fastna mitt i målningen när jag skall ha in något nytt i bilden. Så det är underbart att få feedback som gör att man kommer vidare i sin process. En del i processen handlar också om att våga göra fel och att värsta fall börja om från början. Den biten har jag en del att arbeta vidare på.

Blind konturteckning av Madeleine

Självporträtt blyerts Madeleine

Vi hade en ”tuff” start med att måla självporträtt. Det var en verklig utmaning att börja studera sitt eget ansikte och få ut det på ett papper. Resultatet kan man diskutera men blind och ren konturteckning var bra övningar för släppa sina hämningar och krav på sig själv.

Måla fritt till musik

Det här med att komma igång med sin kreativitet är inte alltid så lätt. En av våra övningar gick ut på att inspireras av musik genom att måla spontant till en låt. Fungerar väldigt bra när man råkar få idétorka.

Olja något nytt, svårt och utmanande 

Det är kul att låta fantasi och färg få flöda

Madeleine – collage

 

 

Madeleine Ekman Boldizar, Bild- och konstlinjen på distans

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Bild- och konstlinjen distanskursen, Elevröst, Löftadalens folkhögskola och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *