KUA – Alice Hultqvist

Feminazi

Jag har alltid tyckt att uttrycket ”feminazi” är ett lite smårutigt skällsord för ”rabiata” feminister. Hur skulle dessa militanta feminister se ut?

Moodboard

Det var de tankarna som jag fick upp i huvudet när jag skulle designa ett koncept till en minikollektion på temat ”Hårt och mjukt”. Minikollektionen skulle sedan utgöra en tredjedel av min ansökan till skolan Tillskärarakademin i Göteborg. Resten av ansökan bestod av (förutom personligt brev) bilder på saker man sytt, men minikollektionen uppfattade jag snarare handlade om att tänka och motivera beslut än om någon hantverksmässig skicklighet.

Jag började arbetet med att göra en moodboard för att få en känsla av hur jag ville att den slutgiltiga produkten skulle se ut och kännas. Jag samlade också på olika poser och hittade mycket inspiration i modeillustrationer från 1940-talet. När det sen var dags att börja jobba med själva illustrationerna fick jag börja med att banta ner arbetet. Jag hade mycket ideér men för lite tid för att faktiskt kunna förverkliga allt jag ville göra.

KUA skisser

Jag arbetade med gouache som för mig var ett nytt material. Det innebar att jag behövde spendera ganska mycket tid med att bara undersöka hur färgerna funkar. Förutom modeillustrationerna i gouache hade jag också små plaggskisser gjorda på mönsterpapper fästa på ansökan, små tygbitar som visade vilka material jag tänkt att kläderna skulle sys upp i och även en virkad armbindel med ett venustecken på. Jag broderade också på en av illustrationerna med vanlig nål och broderitråd.

KUA bild med brodyr

Resultatet blev ungefär som jag tänkt mig och i slutändan är jag nöjd. Nu är det bara att vänta och se om jag blir antagen till Tillskärarakademin eller inte, men oavsett så hade jag väldigt roligt när jag jobbade med det här projektet.

Alice Huldqvist, Bild- och konstlinjen

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Bild- och konstlinjen, Elevröst, Kursinnehåll och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *