KUA – Anna-Malin Gudmundsdottir

Från tystnad till skrik

Mitt KUA- projekt är gjort i trämaterialet Jelutong.

Jag hade sedan tidigare tänkt att hugga ut en bild i trä någon gång under utbildningen, så det fick bli mitt egna projekt i fem veckor.

Motivet till tavlan handlar om att göra sin röst hörd, och uttrycka sig på individnivå samt tillsammans på ett kollektivt plan. Tanken är att skriet har tagit “kaffepaus” och människan har tagit över uttrycket. På sidan av händerna har jag huggit ut männis

kor, vilket symboliserar den kollektiva styrkan i att skapa förändring. Jag började med att skissa upp bilden på träbiten och sedan planera hur jag skulle börja hugga ut. När jag var färdig med det uthuggna motivet slipade jag vissa delar, för att sedan måla tavlan. Och här är resultatet:

Anna-Malin Gudmundsdottir, Bild- och Konstlinjen

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Bild- och konstlinjen, Elevröst, Kursinnehåll, Löftadalens folkhögskola och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *