Bild- och konstlinjen på Löftadalens folkhögskola

Längtar du efter att utveckla din konstnärliga sida i en inspirerande miljö? Är du som gladast när du tecknar eller målar? På Bild- och konstlinjen använder du ett undersökande och lekfullt sätt för att utveckla och bredda din kunskap om teckning, målning och form. Kursen kan vara högskoleförberedande men fungerar även för dig som vill ha ett sabbatsår med kreativt innehåll och fokus.

Om utbildningen

Fokus i utbildningen är att arbeta med gestaltande och berättande utifrån givna sammanhang eller tema. Du arbetar både med avbildning samt konstnärlig gestaltning ur fantasin. Kroki och modellstudier återkommer regelbundet under året.

Koncentration i ateljén

På utbildningen arbetar vi i block och teman om 1-2 veckor kring samma tema eller teknik. I dessa block kan ingå skisstekniker, perspektiv, kroki, komposition och färglära. Genom att undersöka och pröva olika material får du verktyg för att utveckla ditt uttryck och bli medveten om din konstnärliga process.

Gemensamma genomgångar, utställningar och enskild handledning i ateljén vidgar din syn på konst och vilka skapandeprocesser som kan leda dig till önskat resultat. Tekniker som uppmuntrar kreativitet och fantasi samt ger verktyg för ett skapande liv återkommer under hela året. Lärarna på linjen har olika erfarenheter som kompletterar varandra.

Praktisk färgteori

Du kommer att arbeta med teckning, målning och med material som blyerts, kol, tusch, olje- och akrylfärg. I skulptur har vi olika ingångar som bland annat keramik, återbruk och konceptkonst. Digital bild/foto omfattar arbete med komposition, manipulation och dokumentation.

Under året har du möjlighet att arbeta med egna fördjupningar med individuell handledning under projektperioder. Du kan under projektveckorna också få hjälp med att sammanställa dina arbetsprover för vidare studier.

Kursens syfte

Kursen är en blandning av teoretisk, praktisk och social kunskap som kan förbereda dig för vidare studier eller egen skapande verksamhet.

Alicias porträtt

Bild- och konstlinjen År 2

Du som har gått ett år på Bild- och konstlinjen kan förlänga dina studier med ytterligare ett år. Du går då samma kurs för att fördjupa dina kunskaper ytterligare. Du gör en digital ansökan och kallas till intervju. Kurserna brukar förändras något från år till år då deltagarnas önskningar och förkunskaper påverkar innehållet. Läs mer om ansökan till År 2 på vår webbplats.

Läs mer om alla utbildningar på skolans webbplats.

En reaktion på “Bild- och konstlinjen på Löftadalens folkhögskola

  1. Pingback: A Year of Art |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *