Rörelse, rytm, tid, och rum med Ina Jansson

De tidigare 2 veckorna har vi haft temat; rörelse, rytm, tid och rum. Man kan välja att arbeta med att få in rörelse i sin bild på det sättet som jag har valt arbetat med min bild – illustrera att former i bilden rör på sig men det kan också handla om hur man leder ögat runt i en bild genom väl utplacerade färgfält.

 

 

 

Jag placerade horisontlinjen högt upp i bilden för att få mer harmoni i det här stående formatet och jag ville arbeta med någon form av cirkelrörelse så på så vis kom jag fram till idén med fåglarna. För att få en tydlig känsla av djup använde jag mig av fåglarna och gjorde dem gradvis mindre för att ge idén av att de försvinner bakom vegetationen i bakgrunden. Här har jag även arbetet mycket med gräset för att uppbringa känslan av böljande åkrar eftersom jag hade Van Gogh’s målningar och Adam Barton’s verk Tinas World i huvudet den dagen.

Det här inlägget postades i Bild- och konstlinjen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *