Sanna Iggström – Karaktärstecknare

Jag har varit intresserad av TV spel och dator spel enda sen jag var liten. Istället för att klara av spelet så fort jag kan brukar jag oftast gå runt och kolla på detaljer och karaktärerna. The Legend of Zelda har funnits med mig enda sedan jag var liten. Jag är fortfarande mycket iintresserad av de nyare spelen och hoppas att det kommer fler av Zelda serien.

Jag blir alltid väldigt uppslukad av spel och jag vill föra över samma känsla som jag har varit med om till andra. Jag är väldigt kreativ och brukar oftast utmana mig själv för skojs skull och göra en karaktär från en sak eller föremål.

Varför Löftadalens Folkhögskola?

Jag älskar färg och karaktärs design och därför illustrerar jag mest digitalt. Jag sökte till denna kurs för att kunna studera hemifrån och bestämma mina egna tider. Jag jobbar oftast på kvällstid och nätter, Det är då mitt flow kommer och jag jobbar som bäst och jag ville fortfarande utvecklas med hjälp av en lärare. I den här kursen kan jag lära mig grunder och utvecklas med akryl och andra material och i kursen har jag fått testat så många olika medium jag aldrig har testat förut.

Insikter och utmaningar

Den roligaste uppgiften jag tyckte om i kursen var vårat lustprojekt eller krokiuppgifterna. I mitt lustprojekt försökte jag utvecklas och göra det i 3D också. Dockan jag håller i min högra hand på bilden är ett resultat utav lustprojektet. Från ide-karaktär-docka.

Jag med dockan Yoko

Krokin fick mig att skissa större än vad jag brukar samt lära mig hur kroppen funkar på kort tid. Jag älskar att illustrera nakenhet. Det är något med kroppen som jag tycker om, Särskilt kvinnor. Alla olika former, särskilt mjuka former.

Den svåraste uppgiften måste ha varit det abstrakta. Jag har aldrig någonsin ritat eller målat abstrakt förut så det var svårt att veta hur, vart och vad man skulle göra. Jag håller fortfarande på att lära mig måla akryl då jag tycker det är väldigt svårt att hantera. Därför vart uppgiften svårare.

Jag hoppas på att få dig intresserad av mitt skapande och att du vill veta mer om min konst i framtiden.

Du hittar mig här:

Sanna Iggström – Deltagare på Bild och Konst linjen – Distanskursen 2020

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *