Trycktekniker

Vi har börjat året med en snabbstart med två veckor med olika trycktekniker.

Bild & Konstlinjen fick direkt tillsammans med  Textillinjen pröva olika slags trycktekniker på olika stationer första veckan. Vi hade gjort i ordning en Screentryck-station i Textilateljen och två stationer med Högtryck och Collagrafi nere i Bildateljén.

Hos Katrin fick man pröva både att trycka med och utan fotoscreen och hos mig så prövade vi högtryck  och blandtryck i form av collagrafi och även monotypier som plantryck på en spegel. Så här ser en fotoscreenram och kartong-”plåtarna” ut för collagrafin.

Fotoscreen-ram samt kartongtrycksplåtar

Andra veckan så började Textillinjen med sina väv-veckor och vi fortsatte med de trycktekniker vi hade börjat med. Alla jobbade på med både fantasi och mod. Vi slutade med en utställning av de flesta verk som kommit fram under dessa veckor. Här är tre exempel:

Jag vet att jag börjar bli lite tjatig med det här med mod, men skapande kräver en hel massa mod. Man behöver våga göra fel, våga pröva nytt, våga lära om, våga göra igen. Samtidigt så består skapande av en stor portion lek och det märktes även under dessa veckor. Jag är evigt förundrad över den skaparkraft som finns.

Brita Wanngård,

Brita Wanngård
Kursansvarig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *