Wabi-Sabi-veckor december 2017

Wabi-Sabi förklaras enligt svenska Wikipedia ungefär som attityden och/eller estetiken kring att godta det övergående. Det kan sägas handla om skönheten i det som är bristfälligt, tillfälligt och ofullständigt.

bild på deltagare som gör wabi-sabi

Linda målar klart

Som lärare vill jag uppmuntra mina elever att se vissa konstverk som värda att avslutas och uppskattas, trots att kanske de upplevs som fel, fula eller inte värda någonting. Kanske det kanske mest handlar om att uppmärksamma svårigheten och möjligheten i att uppskatta det som inte blev som det var tänkt, som konstnären ibland upplever i sitt skapande.

I det vi uppfattar som misstag kan ibland det vackraste finna, det som inte är tvärsäkert.

Under de här två veckorna så var det många som ramade in och avslutade bilderna från Gästlärarveckan med Nike. Det man inte riktigt hann med då hann vi med nu.

Ett annat uppdrag blev att fortsätta på och kanske avsluta några av de tavlor som vi gör för att samla in pengar till vår systerskola i Tanzania: Kilwa FDC. Att fortsätta på en redan gjord eller given bild kan ibland vara väldigt frigörande och lekfullt.

Bilder som säljs till förmån för Kilwa FDC

bild på lärare

Brita Wanngård
Kursansvarig

Brita Wanngård, Lärare Bild- och konstlinjen.

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Bild- och konstlinjen, Kursinnehåll och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *